Onze selectie

Onze missie is onze liefde voor het ambacht en het vlees. Dat begint bij de selectie van het vee en de liefde van de boer voor zijn vak. 

Hieronder leest u meer over onze selectie:

RUND en KALF

Botermals rundvlees is één van de pijlers van Maarten  Kocken vleesspecialist. En dan hebben we het zeker niet alleen over de kogelbiefstuk en het rundergehakt, maar ook over al dat heerlijke stoofvlees dat het rund ons biedt.  Zorg voor de beste kwaliteit vlees staat bij ons hoog in ’t vaandel. Daarom houden we de inkoop van ons rundvlees graag in eigen hand. Dit vlees voldoet aan speciale eisen op het gebied van afkomst, voeding, gezondheid en welzijn. Hierdoor weet je dat je bij ons altijd verzekerd bent van  een veilig en vertrouwd stukje rundvlees.

De kwaliteit van het stukje vlees dat op uw bord ligt, heeft alles te maken met dierwelzijn. Dat begint al als ze een klein kalfje zijn. De pasgeboren kalfjes blijven gedurende de zoogperiode bij hun moeder. Zomers zijn ze buiten, in de weide, ’s winters in de stal. Niets lekkerder dan het vlees van een dier dat een gezond leven heeft gehad.  En dat hebben de Beef Best runderen.

Varken

Het PorkBest vlees is afkomstig van uit Brabantse stallen. De varkens zijn van het Duitse Pietran ras, gekruist met het Landras. Bij de Brabantse boeren hebben ze het goed. Deze varkenshouders – familiebedrijven met liefde voor het vak – voldoen namelijk aan Milieukeur. In hun bedrijfsvoering staat duurzaamheid centraal! 

De dieren hebben veel vrijheid in de stal. Ze beschikken over voldoende daglicht, hebben veel bewegingsvrijheid en vermaken zich met speeltjes. Belangrijk voor de vleeskwaliteit is het voer dat de varkens krijgen. Ze eten geen brijvoeding, maar droogvoer: een mix van verschillende graansoorten. Over stress hebben deze varkens ook niet te klagen. Ze blijven van big tot slachthuis in dezelfde groep. De locaties van de varkenshouders zijn bovendien zo gekozen, dat de afstand naar het slachthuis nooit langer dan tien kilometer is. 

KLIK HIER VOOR DE WEBSHOP

Kip

De kippen die door ons geselecteerd zijn krijgen elke dag de beste verzorging die er maar is! Dagelijks controleert de boer alle mogelijkheden die bijdragen aan het dierenwelzijn van de kip.  Wij vinden het belangrijk dat onze kippen een goed leven hebben. Dit houdt onder andere in dat de kippen altijd de beschikking over vers water hebben, ze een natuurlijk dag en nachtritme hebben en een goede verzorging ontvangen. Daarom selecteren we onze pluimveehouders ook zorgvuldig uit!
 
Voor elke levensfase van de kip is er speciaal voer. Het voer bestaat voornamelijk uit soja, tarwe en mais. Altijd afgestemd op de behoefte van de kip. Verantwoorde voeding voor de kip zorgt voor gezond kippenvlees op uw bord. Het voer wat wij onze kippen geven is 100% plantaardig en het grootste gedeelte van onze grondstoffen komen uit Europa zelf!
 

Lam

Lamsvlees is vooral geliefd vanwege de malse structuur en de ziltige uitgesproken smaak. Onze geselecteerde lammeren krijgen voldoende ruimte om te bewegen en hebben een natuurlijk dag- en nachtritme.  Lammeren zijn sociale dieren die het liefst met hun soortgenoten vertoeven, ze krijgen de ruimte om lekker te spelen en op te groeien.

Het vlees van het lam is geschikt om te grillen, te braden of te stoven. De meest verkochte delen van het lam zijn de lamsbout en de lamskoteletjes. Deze zijn uitstekend geschikt om te braden of te roosteren. De lamsschouder kan gebruikt worden om te braden of voor lekkere lamsshoarma. De lamsribbetjes zijn lekker om te stoven. Lamsvlees is uitstekend te bereiden met lekkere verse kruiden zoals tijm, marjolein of oregano.  Wij hebben voor u puur Hollands lamsvlees.

Heb je een vraag? Neem contact met ons op

Maarten Kocken

Zandstraat 56
6658CW Beneden-Leeuwen
T 0487 59­ 21 63
info@maartenkocken.nl

Openingstijden

maandag 08:00 – 18:00 uur
dinsdag 08:00 – 18:00 uur
woensdag 08:00 – 18:00 uur
donderdag 08:00 – 18:00 uur
vrijdag 08:00 – 20:00 uur
zaterdag 08:00 – 16:00 uur
zondag Gesloten